Страници

9.03.2021 г.

Двама души в болница след инцидент с асфалтираща машина в Басарбово

Фото: РусеМедиа

Инцидент с машина за полагане на асфалт в село Басарбово изпрати двама души в болница. Пострадали са 39-годишният шофьор на машината, който е в тежко състояние с политравма, и 85-годишен жител на селото, който е бил седнал на пейката в съседство.


Произшествието е станало днес преди обед. Машината за полагане на асфалт е работила по изграждането на "легнали полицаи". Шофьорът ѝ я изтеглил, за да може колегите му да продължат с боядисването. При придвижването ѝ по стръмен склон надолу, тя станала неуправляема и се ударила в електрически стълб. Стълбът е бил изтръгнат от основите и се е разхвърчал на парчета. Част от него е затиснал водача в машината, а бетонна отломка е ударила пенсионера на пейката.


"Пълнех там дърва и по едно време чувам нещо гръмна, чак се разтресе и нашата къща. Човекът не могъл да спре машината и тя се ударила в стълба и той е паднал. Човекът ей тук беше със сцепена глава, целият в кръв, едва го извадиха. Синът ми е той дойде, развиваха там нещо, счупиха и го извадиха човека. Линейката го откара, дано да оживее. Батко ми, на 85 години, беше седнал открая на пейката с още две бабички - на 80 и на 95 години. Едно от парчетата го е ударило в ребрата. Каза, че не можел да диша, и дойде друга линейка и го взеха. Другите две жени са добре, само са се уплашили", разказва Руска Ангелова. Пострадалият 85-годишен мъж е съпруг на покойната ѝ сестра и тя се грижи за него.


На място са изпратени екипи на полицията, пожарната и две линейки на "Спешна помощ", които са откарали пострадалите в болница. Състоянието на шофьора е тежко, докато възрастният мъж има натъртени ребра. При събарянето на стълба са прекъснати кабели на Енергото, поради което две улици в селото са без ток. Аварийните екипи работят за възстановяване на електрозахранването, като се надяват да успеят до края на деня.


Полицията извършва оглед на мястото на инцидента, предстои проверка и от Инспекцията по труда.


Източник: РусеМедиа

Няма коментари:

Публикуване на коментар