Страници

1.10.2017 г.

Нов кът за отдих на възрастни хора отвори врати в Басарбово


Днес в с. Басарбово беше открит нов кът за отдих за възрастни хора. Сред присъстващите бяха кметът на с. Басарбово Николай Колев, народният представител от ПП ГЕРБ Пламен Нунев и председателят на Асоциацията на пенсионерите в България за гр. Русе Петинка Митева.

Ремонтът на съществуващите помещения в сградата на Народно читалище „Свети Димитър Басарбовски 1902“ включваше цялостно обновяване на тавана и стените, подмяна на ПВЦ дограмата, подмяна на ВИК инсталацията и полагане на гранитогрес, като са закупени оборудване и мобилна озвучителна техника. Откриването и освещаването на обекта съвпадна с Международния ден на възрастните хора и двойния повод за празник беше отбелязан с програма.

Проектът е на стойност 24 000 лв. и е част от Кампания „Малки населени места 2017“ на Община Русе, която цели подобряване на физическата и жизнената среда и разрешаване на проблеми с висока обществена значимост, обхващайки кметствата Басарбово, Бъзън, Долно Абланово, Мартен, Николово, Ново село, Просена, Сандрово, Семерджиево, Тетово, Хотанца, Червена вода, Ястребово и кварталите ДЗС и Образцов чифлик, Долапите, Средна кула. Общият бюджет на кампанията е 320 000 лв. с ДДС.

Няма коментари:

Публикуване на коментар